Jagny Niedzielskiej Kuchnia Bez Resztek
Jak zrobić pizzę z gniecionych ziemniaków z obiadu? Czym ożywić zwiędłą sałatę? Jak przygotować sernik z jabłkami w 7 minut? Te i inne patenty na to, jak marnować mniej, zdradza Jagna Niedzielska – szefowa kuchni, która swoje zero waste’owe podejście do żywności wyniosła z domu rodzinnego na Podkarpaciu. Ekologia w kuchni to idea, która ma coraz więcej zwolenników. Jagna Niedzielska pokaże, jak nie marnować żywności i mądrze wykorzystywać to, co mamy, a przy okazji ułatwić sobie życie.
W każdym odcinku Jagna porozmawia z gościem o ekologii kulinarnej, ugotuje dwie zaskakujące potrawy w duchu zero waste i podzieli się sprytnymi sposobami na wykorzystanie produktów żywnościowych. Poznaj Jagny Niedzielskiej kuchnię bez resztek!
PREMIERY: NIEDZIELE, GODZ. 12:00
https://www.kuchniaplus.pl/jagny-niedzielskiej-kuchnia-bez-resztek
Widelcem po mapie
Damian Kordas i Jagna Niedzielska przemierzają Polskę wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu restauracji, kawiarni i barów, w których warto zjeść. Odwiedzają zarówno duże miasta, jak i miejscowości położone na uboczu, z dala od utartych szlaków. Sprawdzają lokale gastronomiczne zgłoszone przez internautów i widzów programu, aby zweryfikować, czy podawane w nich dania zasługują na rekomendację. Damian i Jagna rozmawiają z kucharzami, razem z nimi gotują i wymieniają się wiedzą. Wraz z gospodarzami programu widzowie poznają przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie lub uzyskane przez przypadek, ale doprowadzone do perfekcji.
Bez Reszty. Kuchnia Zero Waste
W Polsce wyrzuca się 9 mln ton żywności rocznie. Nowy, autorski program Kuchni+ „Bez reszty. Kuchnia Zero Waste” jest odpowiedzią na ten problem.
Prowadząca – Jagna Niedzielska – to młoda, charyzmatyczna osoba, dla której zero waste food to filozofia życia. Wychowywała się w domu, w którym ograniczano marnowanie żywności do minimum. W programie Jagna pokaże widzom, jak racjonalnie planować i robić zakupy, jak przechowywać i przetwarzać żywność, jak wykorzystywać resztki produktów i pozostałości potraw oraz jak kompostować odpadki. Widzowie zobaczą też, jak smacznie, prosto i szybko ugotować posiłek, żeby niczego nie marnować i stać się mistrzem we własnej kuchni.
Seria „Bez reszty. Kuchnia Zero Waste” to pierwszy polski program o tak ważnej tematyce. Oryginalne scenariusze w połączeniu z doskonałą realizacją gwarantują pełne zaangażowanie widzów, dla których program będzie wspaniałą inspiracją do „smart cookingu”.