Cześć, jestem Jagna. Kiedyś napisano mi BIO, więc wkleję je tutaj. To będzie pierwszy krok do bliższego poznania 🙂
Jagna Niedzielska jest rozpoznawalną twarzą idei „Zero Waste” w Polsce. Kucharka, doradca kulinarny, miłośniczka i propagatorka nurtu niemarnowania w kulinariach. Autorka książki – poradnika „Bez resztek”. Prowadząca program „Jagny Niedzielskiej kuchni bez resztek” oraz współprowadząca „Widelcem po mapie” na kanale Kuchnia +. Podczas warsztatów uczy różnych technik gotowania oraz jak planować zakupy, jak przechowywać, wykorzystywać produkty całościowo i minimalizować straty.
Niespokojny duch polskiej sceny kulinarnej. Nastawiona na nieustanny rozwój pod okiem największych światowych autorytetów nurtu „No Waste”, między innymi, szefa kuchni Douglasa McMastera w pionierskiej, restauracji „Silo” w Angielskim Brighton czy Helskinskiej restauracji „Nolla” o tym samym profilu. Ta pragmatyczna wiedza, wynoszona z odbytych stażów, usprawnia działanie jej własnej restauracji oraz firmy cateringowej.
Oprócz tego Jagna wspiera doświadczeniem w powstawaniu nowych punktów restauracyjnych oraz poprawia funkcjonowanie już istniejących. Tworzy karty menu do konceptów gastronomicznych i na potrzeby indywidualne. Uwielbia rozkompletowaną porcelanę oraz stare porcelanowe figurki, które niedbale rozstawia po swoim domu.