PRZEPIS ZERO WASTE: PESTO TAHINOWE

przez Jagna Niedzielska
pesto tahinowe zero waste

Jednym z najbardziej znanych przepisów kuchni zero waste jest pesto. Pesto wszelkiej maści. Z dodatkiem bazylii lub liści rzodkiewki albo po prostu ze zwiędłymi ziołami. Pesto ze zwiędłymi ziołami pewnie znacie z mojego programu w „Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek” . Dzisiaj mam dla Was przepis na pesto tahinowe. Tahina, czyli pasta sezamową stała się powszechnym produktem, dostępnym w naszych sklepach spożywczych. Dziś na śniadanie znowu piekę foccacia, którą zjem z moim tahinowym pesto #bezresztek. Przechowujcie pesto w szklanym słoiku, w lodówce, do 10dni.

pesto tahinowe zero waste

PESTO TAHINOWE

Jednym z najbardziej znanych przepisów kuchni zero waste jest pesto. Pesto wszelkiej maści. Z dodatkiem bazylii lub liści rzodkiewki albo po prostu ze… Przepisy PRZEPIS ZERO WASTE: PESTO TAHINOWE European Drukuj przepis
Porcja dla: 4 Czas gotowania:
Fakty żywieniowe: 200 kalorie 20 grams tłuszcz
Ocena: 5.0/5
( 1 oceniło )

SKŁADNIKI

  • 1/2 szklanki tahiny
  • pęczek dowolnych, zmęczonych życiem ziół (u mnie bazylia i natka)
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • sok z połowy cytryny
  • ząbek czosnku
  • sól

INSTRUKCJA

Wszystkie składniki zblenduj

0 komentarz
0

Możesz także polubić

Dodaj komentarz