MIESO Z ROSOŁU Z CZERWONĄ CEBULĄ I WINOGRONAMI

przez Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska - Przepis_04

Moja dieta to fleksiterianizm. Natomiast jedzenie mięsa jest zminimalizowane do minimum. Dlatego na tej stronie nie znajdziecie wiele przepisów z tym składnikiem. Podaje Wam jednak przepis, który jest tradycyjną recepturą mojej rodziny od wielu, wielu lat. Mama po przygotowaniu rosołu, zawsze przygotowywała podsmażane mięso z rosołu.

Przepis pochodzi z mojej książki „Bez Resztek”, wyd. Pascal
Fot. Budzik Studio
Jagna Niedzielska - Przepis_04

Mięso z rosołu z czerwoną cebulą i winogronami

Moja dieta to fleksiterianizm. Natomiast jedzenie mięsa jest zminimalizowane do minimum. Dlatego na tej stronie nie znajdziecie wiele przepisów z tym składnikiem.… Dania główne MIESO Z ROSOŁU Z CZERWONĄ CEBULĄ I WINOGRONAMI European Drukuj przepis
Porcja dla: 2 Czas przygotowania: Czas gotowania:
Fakty żywieniowe: 200 kalorie 20 grams tłuszcz
Ocena: 5.0/5
( 1 oceniło )

SKŁADNIKI

  • ok.250g-300g mięsa z rosołu (np. udko z kurczaka, łata wołowa, łopatka wieprzowa)
  • kiść winogron czerwonych
  • 2 czerwone cebule, obrane i okrojone w "ósemki"
  • olej rzepakowy
  • łyżka masła
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz

INSTRUKCJA

1. Na patelni rozgrzej olej oraz masło, następnie dodaj mięso z rosołu, podsmaż z obu stron, aż mięso się zarumieni.
2. Zdejmij mięso z patelni, dodaj odrobinę oleju, rozgrzej. Dodaj cebulę oraz winogrona bez kiści, podsmażaj tak długo, aż cebula i winogrona zmiękną
3. Dodaj z powrotem mięso, podsmaż około 3 minuty, na koniec dopraw solą oraz czarnym pieprzem.

Notka

Winogrona możesz zamrozić i przechowywać w zamrażalniku maksymalnie do 6 miesięcy. Masło możesz przechowywać w lodówce do 4 tygodni.

0 komentarz
0

Możesz także polubić

Dodaj komentarz