WARSZTATY Z KUCHNI HAWAJSKIEJ-nowa data!

KIEDY: 28.10.2017
MIEJSCE: COMFORT FOOD STUDIO, HALA KOSZYKI, WARSZAWA
KUP BILET: Comfort Food Studio

CO I JAK:

Aloha!
Kuchnia hawajska to połączenie smaków między innymi Chin, Japonii, Tajlandii, Filipin, a także Portugalii. Każdy z tych krajów co innego wprowadził do wyspiarskiej kuchni. Hawaje są wypełnione rajskimi smakami i zabawnymi nazwami. Na przykład, na warsztatach, często będziemy stosować technikę Lomilomi, czyli masowania. Dowiecie się także, dlaczego Hawaje nazywane były „Sandwich Islands”, czy istnieje coś takiego jak pizza hawajska, a także poznacie technikę przyrządzania i łączenia smaków rodem z tradycyjnej kuchni hawajskiej. Na początek „Aloha! shot”*, z sokiem z papai z jej pestkami oraz wódką lub bez. Pestki papai oczyszczają przewód pokarmowy, mają działania antybakteryjne i antyzapalne. Mają też inne zaskakujące właściwości, o czym więcej opowiemy sobie na warsztatach.

MENU:

Poke – hawajskie sashimi, dwa rodzaje:
– Tako (osmiornica) Poke
– Salmon Poke z Yuzu

Poke podamy zgodnie z hawajską tradycją na ryżu typu japonica. Pojawi się wiele dodatków warzywnych i owocowych, które są najchętniej wybierane do Poke, na Hawajach.

Hawaiian Plate Lunch- Lomi Salmon, Teryaki Chicken, Macaroni Salad
Shave Ice – hawajski deser z syropami owocowymi handmade (mango oraz malinowy)

Instagram
No images found!
Try some other hashtag or username
KONTAKT

W sprawach ogólnych:
kontakt@jagnaniedzielska.pl
jagna@architekturakulinarna.pl
+48 886 962 197

W tematach współpracy proszę o kontakt przez Agencję Soy Capitan:
p.czerski@soycapitan.pl
+48 501 741 577

k.czerska@soycaitan.pl
+48 516 444 236