PODRÓŻ PO HAWAJSKICH SMAKACH

KIEDY: 04.07.2017
MIEJSCE: COMFORT FOOD STUDIO, HALA KOSZYKI, WARSZAWA
KUP BILET: Comfort Food Studio

CO I JAK:

Aloha!
Kuchnia hawajska to połączenie smaków między innymi Chin, Japonii, Tajlandii, Filipin, a także Portugalii. Każdy z tych krajów co innego wprowadził do wyspiarskiej kuchni. Hawaje są wypełnione rajskimi smakami i zabawnymi nazwami. Na przykład, na warsztatach, często będziemy stosować technikę Lomilomi, czyli masowania. Dowiecie się także, dlaczego Hawaje nazywane były „Sandwich Islands”, czy istnieje coś takiego jak pizza hawajska, a także poznacie technikę przyrządzania i łączenia smaków rodem z tradycyjnej kuchni hawajskiej. Na początek „Aloha! shot”*, z sokiem z papai z jej pestkami oraz wódką lub bez. Pestki papai oczyszczają przewód pokarmowy, mają działania antybakteryjne i antyzapalne. Mają też inne zaskakujące właściwości, o czym więcej opowiemy sobie na warsztatach.

MENU:

Salmon Poke – hawajskie sashimi. Marynowany łosoś w specjalnej zalewie, awokado, edamame, zielone mayo i chrupiący płatek ryżowy.
Zupa Saimin – hawajski ramen. Zupa na bazie miso z makaronem jajecznym, szpinakiem, jajkiem, chilli i char siu (karkówka z chrupiącą skórką).
Loco Moco – hawajski burger. Mięso wołowe w formie burgera na ryżu, z jajkiem sadzonym i sosem demi glace.
Manapua – hawajskie bułeczki na parze (w stylu bao). Bułeczki na parze z karkówką i czerwoną fasolą.
Malasadas – hawajskie pączki. Pączki drożdżowe w cynamonowym cukrze.
Na koniec „Mahalo! shot”*, z sokiem z papai z jej pestkami oraz wódką lub bez.
*- Aloha oznacza cześć, Mahalo oznacza dziękować, zatem napijemy się na powitanie i w
podziękowaniu za smaczny wieczór;)

Instagram
  • Nic doda nic uj zapraszam super Mamy pogaduchy zerowaste nowastefoodhellip
  • zerowaste  kopytka z gniecionych ziemniakow ktre zostay po obiedziehellip
  • Kapelutek kapelusz hat femipleasure femipleasureofficial girl wonder love chef selfiehellip
  • Wanie przyjecha pierwszy ale nie ostatni kompostownik do mojego Tygielkahellip
  • Wycelowaam w Was tematem zerowaste nowastefood  a wy przyjyciehellip
  •  czy wiecie ze w Polsce wyrzuca si 9mln tonhellip
  • Telegram jestem w Brighton Sporo si ucz Realizuje zerowaste missionhellip
  • Gotowa na kolejny dzie kulinarnych wrae zerowaste mission nowastefood artistresidencehellip
  • To jest miejsce do ktrego chodz przez ostatnie dni zhellip
KONTAKT

W sprawach ogólnych:
kontakt@jagnaniedzielska.pl
jagna@architekturakulinarna.pl
+48 886 962 197

W tematach współpracy proszę o kontakt przez Agencję Soy Capitan:
p.czerski@soycapitan.pl
+48 501 741 577

k.czerska@soycaitan.pl
+48 516 444 236