NO-WASTE-CUSINE- Warsztaty z Winiary

Zgadnijcie ile procent żywności ląduje z automatu w koszu na śmieci, zaraz po zakupach? 40%! To oznacza, że z trzech siatek, ponad jedna z nich nie zostanie wykorzystana!
No-waste-cusine to nurt w kulinariach, który ma pokazać jak kupować, kiedy kupować, co kupować, jak przechowywać i wreszcie jak gotować, żeby zminimalizować odpady, a tym samym sprawić, by nasza kuchnia stała się smaczna i ekonomiczna.
5 października 2017 r. miałam przyjemność poprowadzić warsztaty dla reprezentacji marki Winiary, podczas których przygotowaliśmy przepisy wykorzystujące nurt no-waste-cusine:

MENU
1. Pieczone obierki z ziemniaków z krewetkami, z ucieraną pastą z mango, chili i kolendrą, podlaną esencją ze skorupek z krewetek
2. Krem z całych porów (zupa z porów, z dodatkiem prażonych włosów z pora i popiołu z liści pora)
3. Pizza na spodzie z gniecionych ziemniaków, z sosem pomidorowym, z porami, ziemniakami i twardym serem
4. Lody z dojrzałych bananów z solonym karmelem i prażoną kaszą gryczaną
5. Miseczka z resztkami- skomponujemy sałatkę na bazie produktów, które nam zostaną podczas warsztatów

Instagram
  • Czasami tygrys czasami foka czasami orzech macadamia zawsze Balonmiloscbalon balonbulldoghellip
  • Gdy otwierasz knajpk albo dwie wiedz ze Twj wolny czashellip
  • Moe nikt mi w to nie uwierzy ale uwielbiam keczuphellip
  • Podkrcamy wita! Proponuje zupe krem z grzybw na palonym bulioniehellip
  • Wczoraj powstao co dobrego! Kaniam si nisko osobom z wczorajszejhellip
  • Backstage z nagra programu o ktrym wicej po nowym rokuhellip
  • Z moim tygielrest i tygielnaslodko robimy cateringi dla oczu ihellip
  • Pen odpowiedzialno za to co si dzieje i co sihellip
  • Are you talking to me? przed warsztatami zawsze si naprezamhellip
KONTAKT

W sprawach ogólnych:
kontakt@jagnaniedzielska.pl
jagna@architekturakulinarna.pl
+48 886 962 197

W tematach współpracy proszę o kontakt przez Agencję Soy Capitan:
p.czerski@soycapitan.pl
+48 501 741 577

k.czerska@soycaitan.pl
+48 516 444 236