Dolce Vita

16 maja miałam przyjemność spotkać się z polskimi blogerami kulinarnymi i przedstawicielami prasy. Tematem przewodnim były sery certyfikowane, oznaczone znakami jakości. Dokładnie była mowa o serach Asiago, Parmigiano Reggiano oraz Gorgonzola, które są wyrobami z chronioną nazwą pochodzenia, o chronionym oznaczeniu geograficznym. Przygotowaliśmy takie dania jak:

Sałatka ze szpinakiem, liśćmi botwiny, serem Asiago, borówkami, botwinkami i miodowo cytrynowym dressingiem z makiem
smażony seler w klarowanym maśle z emulsją z limonki i kolendry, z dodatkiem dużych kawałków sera Asiago
pieczone, bataty ze skórką posypane Parmigiano Reggiano i salsą pomidorową
szybka konfitura truskawkowo rabarbarowa z pieprzem i czarnuszką, z kawałkami Parmigiano Reggiano i szynką dojrzewającą
stek siekany wołowy z paloną (za pomocą opalarki) Gorgonzolą, z groszkiem cukrowym i karmelizowaną cebulką
kluski kładzione z gruszką, orzechami, miodem i serem Gorgonzola

Instagram
  • Balon Sometimes I would like to eat him  englishbulldoghellip
  • 26 of energetic personalities I like you guys so muchhellip
  • What can i saylove englishbulldogs bullies theworldofbullies instadog warsawdog lovehellip
  • I love Balon Food and Autumn autumn cotton alpaca foodhellip
  • VOL 3! 28 padziernika widzimy si w comfortfoodstudio na kolejnychhellip
  • Hawaiian chicken teryaki  handmade teryaki sauce  grilled pineapplehellip
  • Time to sayI love Hawaiian food Chicken teryaki with grilledhellip
  • Hawajska saatka makaronowa to jeden z elementw Hawaiian Plate Lunchhellip
  • Hawaiian macaroni salad  makaron kopytko  ocet jablkowy hellip
KONTAKT

W sprawach ogólnych:
kontakt@jagnaniedzielska.pl
jagna@architekturakulinarna.pl
+48 886 962 197

W tematach współpracy proszę o kontakt przez Agencję Soy Capitan:
p.czerski@soycapitan.pl
+48 501 741 577

k.czerska@soycaitan.pl
+48 516 444 236