Dolce Vita

16 maja miałam przyjemność spotkać się z polskimi blogerami kulinarnymi i przedstawicielami prasy. Tematem przewodnim były sery certyfikowane, oznaczone znakami jakości. Dokładnie była mowa o serach Asiago, Parmigiano Reggiano oraz Gorgonzola, które są wyrobami z chronioną nazwą pochodzenia, o chronionym oznaczeniu geograficznym. Przygotowaliśmy takie dania jak:

Sałatka ze szpinakiem, liśćmi botwiny, serem Asiago, borówkami, botwinkami i miodowo cytrynowym dressingiem z makiem
smażony seler w klarowanym maśle z emulsją z limonki i kolendry, z dodatkiem dużych kawałków sera Asiago
pieczone, bataty ze skórką posypane Parmigiano Reggiano i salsą pomidorową
szybka konfitura truskawkowo rabarbarowa z pieprzem i czarnuszką, z kawałkami Parmigiano Reggiano i szynką dojrzewającą
stek siekany wołowy z paloną (za pomocą opalarki) Gorgonzolą, z groszkiem cukrowym i karmelizowaną cebulką
kluski kładzione z gruszką, orzechami, miodem i serem Gorgonzola

Instagram
  • Czasami tygrys czasami foka czasami orzech macadamia zawsze Balonmiloscbalon balonbulldoghellip
  • Gdy otwierasz knajpk albo dwie wiedz ze Twj wolny czashellip
  • Moe nikt mi w to nie uwierzy ale uwielbiam keczuphellip
  • Podkrcamy wita! Proponuje zupe krem z grzybw na palonym bulioniehellip
  • Wczoraj powstao co dobrego! Kaniam si nisko osobom z wczorajszejhellip
  • Backstage z nagra programu o ktrym wicej po nowym rokuhellip
  • Z moim tygielrest i tygielnaslodko robimy cateringi dla oczu ihellip
  • Pen odpowiedzialno za to co si dzieje i co sihellip
  • Are you talking to me? przed warsztatami zawsze si naprezamhellip
KONTAKT

W sprawach ogólnych:
kontakt@jagnaniedzielska.pl
jagna@architekturakulinarna.pl
+48 886 962 197

W tematach współpracy proszę o kontakt przez Agencję Soy Capitan:
p.czerski@soycapitan.pl
+48 501 741 577

k.czerska@soycaitan.pl
+48 516 444 236