Dolce Vita

16 maja miałam przyjemność spotkać się z polskimi blogerami kulinarnymi i przedstawicielami prasy. Tematem przewodnim były sery certyfikowane, oznaczone znakami jakości. Dokładnie była mowa o serach Asiago, Parmigiano Reggiano oraz Gorgonzola, które są wyrobami z chronioną nazwą pochodzenia, o chronionym oznaczeniu geograficznym. Przygotowaliśmy takie dania jak:

Sałatka ze szpinakiem, liśćmi botwiny, serem Asiago, borówkami, botwinkami i miodowo cytrynowym dressingiem z makiem
smażony seler w klarowanym maśle z emulsją z limonki i kolendry, z dodatkiem dużych kawałków sera Asiago
pieczone, bataty ze skórką posypane Parmigiano Reggiano i salsą pomidorową
szybka konfitura truskawkowo rabarbarowa z pieprzem i czarnuszką, z kawałkami Parmigiano Reggiano i szynką dojrzewającą
stek siekany wołowy z paloną (za pomocą opalarki) Gorgonzolą, z groszkiem cukrowym i karmelizowaną cebulką
kluski kładzione z gruszką, orzechami, miodem i serem Gorgonzola

Instagram
  • Nic doda nic uj zapraszam super Mamy pogaduchy zerowaste nowastefoodhellip
  • zerowaste  kopytka z gniecionych ziemniakow ktre zostay po obiedziehellip
  • Kapelutek kapelusz hat femipleasure femipleasureofficial girl wonder love chef selfiehellip
  • Wanie przyjecha pierwszy ale nie ostatni kompostownik do mojego Tygielkahellip
  • Wycelowaam w Was tematem zerowaste nowastefood  a wy przyjyciehellip
  •  czy wiecie ze w Polsce wyrzuca si 9mln tonhellip
  • Telegram jestem w Brighton Sporo si ucz Realizuje zerowaste missionhellip
  • Gotowa na kolejny dzie kulinarnych wrae zerowaste mission nowastefood artistresidencehellip
  • To jest miejsce do ktrego chodz przez ostatnie dni zhellip
KONTAKT

W sprawach ogólnych:
kontakt@jagnaniedzielska.pl
jagna@architekturakulinarna.pl
+48 886 962 197

W tematach współpracy proszę o kontakt przez Agencję Soy Capitan:
p.czerski@soycapitan.pl
+48 501 741 577

k.czerska@soycaitan.pl
+48 516 444 236